Vätterledens Bil & Motor i Ölmstad



Jag hittade lite text till mina bilder:

Lasse Fagerberg berättar i Jönköpingsposten:
[...] "1957 startade jag eget i Gisebo och hade därefter verkstad på Vätterleden. 1963 kom jag hit till Ölmstad och övertog då de gamla lokaler som förr varit verkstad och smedja. Här finns till och med minnen ända från gamla Trådrullatågets tid. Det rullade ju förbi strax här nedanför.
Den neonskylt som Lasse Fagerberg beställde till verkstaden väckte uppmärksamhet i bygden. Något sådant hade man aldrig sett i Ölmstad förr. ”Dygnet-runt-service” stod det undrar firmanamnet och kunderna strömmade till.
Det hände också att man fick köra iväg med bärgningsbilen och hämta någon bil som kollapsat borta på den nygjorda motorvägen. Många av bilarna på den tiden var skräp. De höll helt enkelt inte för motorvägar.[...]"
Textkälla JP

Kommentarer

  1. Efter 60 år med Lasse F på denna klassiska gamla bilverkstad har nu år 2023 blivet ett avslut då han inte längre finns och kan dagligen besöka sitt älskade "gubbdagis" där många avnjutet trevliga samtal som oftast handlade om Ford och Mercedes mm. Avslutningsvis säger vi Vila i Frid Lasse med minnen från alla besökare.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.